‹ Back

 

MASTERCLASS

 

The Barrel Revolution: how the last 50 years have brought drastic changes to a two-thousand-year-old industry?

 

Premium wine tasting and barrel presentation

 

Presented by András Kalydy in English

 

Suturday, 11 may, 18:00

 

 

 

Together with András Kalydy, a specialist with 20 years of experience in the global barrel industry and teaches at the University of Oenology in Budapest, Hungary, with vast experience in wine tasting from tens of thousands of barrels, we will address the following questions:

 

  • What has changed and how do today's technologies developed in barrel production meet the needs of the wine industry?
  • Why do we use barrels?
  • Why can there be 2000 different barrel characters, and what are the reasons for the differences?

 

Through wine tasting, we will discover the significant influence barrels have on wine, the major differences that can be achieved with small modifications in specifications, and the tools available to us to achieve our winemaking objectives through conscious use of barrels. 

 

______________________________

 

 

Alături de András Kalydy, specialist care lucrează în industria mondială a butoaielor de 20 de ani, predă în cadrul Universității de Oenologie din Budapesta (Ungaria), cu o experiență vastă în degustarea de vin din zeci de mii de butoaie, vom răspunde la următoarele întrebări:


  • Ce s-a schimbat și cum se schimbă și astăzi tehnologiile dezvoltate în producția butoaielor pentru a satisface nevoile industriei vinului?
    De ce folosim butoaie?
    De ce pot exista 2000 de caractere diferite ale butoaielor și care sunt motivele diferențelor?

 

Descoperim prin degustarea de vinuri ce influență semnificativă are butoiului asupra acestora, ce diferențe majore pot fi atinse cu mici modificări în specificații și care sunt instrumentele care ne stau la dispoziție pentru a ne atinge obiectivul de vinificație, prin utilizarea conștientă a butoaielor. Evenimentul are loc în limba engleză.

 

 

SPONSORS